Om Stall Kolgjini

"Magnus Sandgren lärde mig grund- och framförallt sandträningens hemlighet. Tommy Zackrisson lärde mig hur viktig kontinuiteten i traditionell träning är, och hos Göran Grahn lärde jag mig helt enkelt epitetet HÄST"

Lutfi Kolgjini

Travsportens största tillgång är känslor. Vi bygger verksamheten och relationer kring hur roligt det är att tävla med travhästar. Stall Kolgjinis specialitet har blivit att ta en häst hela vägen; från ett fölsto vi tror på, en tanke med hingst för att skapa en avelskombination med högsta potential. Ett unghästbete där tillgång till lek och enorm rörelsefrihet kombineras med mänsklig kontakt och omsorg. Grundträning på milslånga skogsslingor i sand och fortsatt utveckling mot de allra största loppen, både nationellt och internationellt.

Adrian Kolgjini tog ut proffstränarlicensen under 2018 och ansvarar för starthästarna, medan Lutfi Kolgjini har ansvaret för uppträning av unghästar samt stuteriet med avelshingstar och fölston med föl, liksom den årliga auktionen Kolgjini Sale. Dante Kolgjini spås en fin framtid i sulkyn på tävlingsbanorna.

Vombs Nygård

Vombs Nygård har på 20 år utvecklats till att bli en av Europas mest kompletta träningsanläggningar för travhästar. Gården omfattar ca 190 ha, där största delen utgörs av beteshagar och paddocks. Det finns ungefär 130 boxar och ett antal stora hagar med utegångsstall. Träningsbanorna är många. Rundbana, rakbanor, sandbanor, skogslingor och backe. Lutfi Kolgjini har målmedvetet byggt upp anläggningen där stommen vid förvärvningen i mitten på 90-talet var mycket god. Gården har förändrats mycket under åren och det kommer säkert inte att stå stilla framöver då nya idéer och förutsättningar kommer... Att i princip hela markarealen är av sand har naturligtvis gjort förutsättningarna till de bästa för träning av häst.

Sedan ett par år tillbaka finns ett nytt stall för stuteriets alla fölston och föl.

Jägersro

En betydande träffpunkt för alla inblandande i stall Kolgjini är stallet på Jägersro. Därför har vi försökt göra förutsättningarna de bästa även här. Ett rymligt och trevligt utrymme har inretts med en stor balkong som vetter mot tävlingsbanan och Jägersros defileringsvolt. Här kan man träffas under tävlingsdagar för ett trevligt samkväm med en fika eller något läskande och verkligen känna pulsen och atmosfären under en hektisk tävlingsdag. Normalt är inga hästar stationerade i stallet på Jägersro men det är ändå aktiviteter här många dagar i veckan. Förutom tävlingsdagar kommer hästar in från gården för finslipande jobb på Jägersros tävlingsbana.