Pressrelease: Nytt Europarekord på Kolgjini Sale

Publicerad: 2019-08-31

4 700 000 kronor för Aristoteles Face!
Det sattes ett nytt auktionsrekord på Kolgjini Sale. Aldrig tidigare har en 1,5–åring sålts för så mycket i Europa. Pontus och Nils Ellerström, hästägare hos Adrian Kolgjini under namnet Ellerströmgruppen, låg bakom rekordköpet.

– Vi hade ingen limit utan hade bara bestämt oss för att vi skulle ha den hästen, sa Pontus Ellerström till facktidningen Sulkysport direkt efter auktionen. Far och son Ellerström har sedan tidigare hästar hos Kolgjini; stjärnor som Upset Face, Sashay My Way och en del av Ubiquarian Face. 

Aristoteles Face är en son till Chapter Seven, uppfödd av Lutfi Kolgjini och Anna Svensson, och mamman köptes dräktig med Chapter Seven på auktion i USA. Tanken är också att Aristoteles Face ska stanna kvar på Vomb och gå i träning hos Kolgjini.

Auktionen arrangeras i samarbete med Jägersro.
– Som vanligt en fantastisk auktion, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist. Hög stämning och många fina hästar. Det är en bra del av hela vår Derbyweekend och viktigt för Jägersro att vi har en kvalitetsauktion i vårt område.

Andra spektakulära köp var:
# Informed Am som köptes av Roger Walmann för en miljon.
# Ivory Am som Jimmy Mitman betalade 800 000 kronor för.
# Roger Walmann gjorde ytterligare ett miljonköp, 1,1 miljoner betalade han för Devil May Care med Walmanns förra stjärna Giant Diablo som
mamma.
# Av hemmatränarna var Lars I Nilsson mest aktiv och fick med sig fem hästar hem till stallet.

Det tidigare Europarekordet var 4,3 miljoner och det sattes när Hunter Valley såldes i Deauville. Tre miljoner kronor var det tidigare rekordet på Kolgjini Sale – det sattes för två år sedan då Green Manalishi såldes.

Hela listan med köp finns här på sajten.

Dela via..

Email Facebook Twitter