Raja Mirchi

Viking Kronos arvtagare med enorm avelskraft i mödernet!

Intresseanmälan

Tjänstgör i Italien 2024. Tillgänglig med fryst sperma till andelsägare.

 

Bredden är toppen

Elithingsten Raja Mirchi har en unik förmåga att lämna tidiga hästar som fortsätter att utvecklas och vi har i år sett exempel som gulddivisonsvinnande Born Unicorn i Rommeheatet och Spickleback Face i Assar Engbloms Lopp. Lägg till Marcello Wibb som tampas med de bästa i Frankrike och under året har passerat fyra miljoner kronor intjänat.

Hidalgo Heldia chockade eliten i tyskt Breeders’ Crown, följde upp med V75-vinst på en 1.11-tid full väg, vilket fick Jorma Kontio att ge omdömet att Hidalgo är en häst för yppersta eliten!

Fyråarige Akilles Face är en av kullens bästa, men har tyvärr inte riktigt visat det vid rätt tillfällen, även om dödensvinsten på 1.11-tid på V75 i höstas alltjämt sitter på näthinnan.

Treåriga miljonärskan Stens Retention var urstark tvåa i Breeders’ Crown, plussa på att Bellissimo Face vann Åby Stora Treåringspris och i samma kull har vi segermaskinen Hustle Rain.

Tvååriga Nalanji Boko kvalade med mersmak in till Svensk Uppfödningslöpning då hon noterade 1.14,0 och spås en lysande framtid. 

Supertalang på tävlingsbanan

Viking Kronos-sonen Raja Mirchi var en supertalang på tävlingsbanan. Han inledde sin tävlingskarriär som tvååring med fem segrar på sju starter med seger i bl a Svensk Uppfödningslöpning (Gr I) och fortsatte mycket starkt som treåring med segrar i Svenskt Travkriterium (Gr I) och Ulf Thoresens Minneslöp (Gr I).
Som fyraåring segrade han bland annat i Gran Premio Tino Triossi (Gr I). Som femåring segrade han i Svenskt Mästerskap (Gr II). 2013 segrade han i Prix Tenor de Baune(Gr II) på Vincennes. Samma år tävlade han i Prix d'Amérique liksom i Elitloppet. Han har hela tiden tävlat i hårdaste konkurrens!
 
 
(2)*1.14,9a  • (3)*1.13,8al • (4)*1.12,1am • 1.08,9a • 1.10,7am • *1.12,8l • 8.726.632 kr • 60 st: 24-8-2
Manke 165 cm, kors 166 cm, längd 164 cm.

 

Kolossal avelskraft i mödernet

Dame Lavec var en riktig talang och tävlade framgångsrikt som tvååring i USA för Jimmy Takter, efter det att Kolgjini skickat över henne för storloppscirkusen. Det blev drygt 650.000 kr insprunget innan en skada satte stopp för tävlingskarriären. Hon har förutom Raja Mirchi även producerat Sprintermästaren och dubble Hugo Åbergsvinnaren Lavec Kronos 1.09,9a – 5,7 Mkr.


Dame Lavec har även lämnat Naga Morich – vilken är mor till avelshingsten Green Manalishi, som travade 1.08,7a/1.609 meter vid försöksvinsten i Hambletonian och det var den snabbaste tiden någonsin av en svenskfödd treåring!

 

 

Mormor Kit Lobell, 1.11,3a – 8,8 Mkr, var en världsstjärna och segrade bl.a. som fyraåring i VM-loppet och slutade tvåa i Elitloppet.

Mormors mor Keystone Pioneer 1.12,6a – $1.071.927 var också hon en undantagshäst och segrade i bland annat Hambletonian Oaks, Kentucky Futurity och Copenhagen Cup.

"Viking Kronos arvtagare med enorm avelskraft i mödernet!"
Viking Kronos American Winner Super Bowl
B.J.'s Pleasure
Conch Bonefish
Vikings Venus
Dame Lavec Quito de Talonay Florestan
Dent Blanche
Kit Lobell Speedy Crown
Keystone Pioneer

Elithingsten Raja Mirchi – Viking Kronos arvtagare

Raja Mirchi tillldelades Elithingst under 2018 till följd av utomordentligt god förvärvning; hingstar som ston, i trav som i monté och både med franskt och amerikanskt blod på mödernet. Raja Mirchi är tillsammans med Maharajah den enda svenskfödda Elithingsten – och båda dessa hingstar har Viking Kronos som far. 

Redan har han lämnat talanger och världsstjärnor som Cyber Lane, Treasure Kronos, Target Kronos, Rajesh Face, Platon Face, The Bucket List F., Calamara's Girl, Sahara One, Vanquish Kronos, Zara Kronos, Sir Q.C., Partizan Face med flera... Läs mer om Raja Mirchis avkommor på Svensk Travsport.

Bokning och mer information

Ulf Eriksson 070-622 32 34, whapcap@telia.com
Lutfi Kolgjini 070-584 39 19, info@kolgjini.se

Uppstallningsplats 2024: Italien

 

Raja Mirchis avkommor är anmälda till Breeders’ Crown.

Dela via..

Email Facebook Twitter
Levande fölavgift 35 000 SEK Bokningsavgift: 3 000 SEK Veterinärkostnader och moms tillkommer.

Intresseanmälan

Hästinformation

Ägarinformation