Mot Kriteriet efter två undantagsprestationer!

Publicerad: 2019-09-18

Under gårdagskvällen på Solvalla imponerade två Joke Face-söner, Ubiquarian Face och Upset Face, stort när de segrade i varsitt uttagningslopp till Svenskt Travkriterium med Adrian Kolgjini. 

– Det är helt sjukt att han bara vunnit ett lopp tidigare hästen, men han väljer sina strider och har träffat formen perfekt, kommenterade Adrian efter att Ubiquarian Face (u. Babsane Face - en syster till bl a Platon Face) försvunnit över upploppet i smått överlägsen stil på 1.13,3/2.640 meter.

– Jag tror inte det är tre hästar ute idag som står pall för det trycket han fick i tre omgångar över 2.600 meter som treåring. En enormt bra prestation! Från början var det en tidig, kvick liten häst men sedan kom det franska ifatt honom lite. Det är ett gäng nya hästägare på Ubiquarian, som kom ut till gården i fjol och ville ha en bra häst. Då pekade jag på den här och sen är resten historia. Det är så kul att de kommer in i travet, inte varit hästägare tidigare, och får en topphäst, fortsatte Adrian och syftade på ägarkonstellationen Mamilis Consulting AB, m fl

Upset Face (u. Iona L.B.) slog på en galopp från start, men visade sitt fantastiska löphuvud och tog sig sedan från dödspositionen förbi ledande Djokovic över upploppet. Vinnartiden blev 1.14,2/2.640 meter för hingsten som ägs av Lutfi Kolgjini AB & Ellerströmgruppen AB. 

– Det finns bara ord med stora bokstäver. Det är helt enormt alltså. Det ska inte gå en sån här dag. Inte bara det att han går fram i dödens, utan han får plocka in så många längder för att ta sig fram dit också. Nu gick vi i och för sig i rätt tid när det inte kostade jättemycket, men jag blir helt matt alltså.. Att ha en sådan här häst i mitt stall, berömde Adrian efter segern.

Startlistan till SVENSKT TRAVKRITERIUM

Söndag 29 september. 2.640 meter autostart. Förstapris 4.000.000 kr för de tio premiechansade hästarna.

 1. Upset Face (e. Joke Face – Iona L.B.) – tränare: Adrian Kolgjini (1)
 2. Marvellous Tooma (e. Dream Vacation – Marvellous U.S.) – Frode Hamre (2)
 3. Power (e. Googoo Gaagaa – La Vici) – Robert Bergh (3)
 4. Ubiquarian Face (e. Joke Face – Babsane Face) – Adrian Kolgjini (4)
 5. Aetos Kronos (e. Bold Eagle – Will Of A Woman) – Jerry Riordan (5)
 6. Usain Töll (e. Googoo Gaagaa – Cotton Waste) – Admir Zukanovic (6)
 7. Brother Bill (e. From Above – Clear As A Bell) – Timo Nurmos (9)
 8. Exodus Brick (e. Make It Happen – Exit Svärd) – Jörgen Westholm (11)
 9. Bythebook (e.Googoo Gaagaa – Stellar Value) – Svante Båth (6)
 10. Djokovic (e. Bold Eagle – Warrawee Jin) – Mattias Djuse (7)
 11. Criterion (e. Jocose – Nina) – Fredrik Wallin (10)
 12. Staro Nashville (e. Sebastian K. – Meta di Azzurra) – Joakim Lövgren (12)

Dela via..

Email Facebook Twitter