Expelled

Expelled

Walner - Rub It Out - Going Kronos

Hingst | Född 2019-04-10

Lutfi Kolgjini:

"Expelled har jag gillat skarpt sedan jag såg honom första gången på Menhammar Stuteri. Både stam och exteriör tilltalar, och det var ett lätt beslut att ropa in honom på Menhammars auktion i somras. Det är en trevlig individ som sköter sina jobb på ett klassigt sätt. En mycket spännande häst!"

 

Expelled är en av endast 15 stycken svenskregistrerade avkommor födda 2019 till den amerikanske ultratalangen Walner. Walner dominerade i de amerikanska unghästloppen fram till att en skada satte stopp för hans fortsatta karriär strax innan Hambletonian. Walner togs då till avel och syndikerades för ca 10 miljoner dollar. Hans första kull är född 2019 och mottagandet blev enormt på auktionerna i USA och Europa. På Lexingtonauktionen såldes totalt 55 ettåringar efter honom till ett genomsnittspris av 88.218 dollar! 

Modern Rub It Out är en dotter till Viking Kronos-sonen, Going Kronos 6,7 Mkr. Rub It Out segrade i bland annat Golden Weddings lopp och segrade i totalt sju av sina 36 starter. Hennes syster Ajabaja visade kulltoppskapacitet och segrade bland annat i Breeders Course. 

Expelled köptes in till stallet på Menhammar Onlinesales för 500.000 kronor.

Fast månadskostnad tills Expelled börjar starta är 1.550 kr per tjugondel, varav 750 kr i leasingavgift och 800 kr i träningsavgift. Han siktas mot start som tvååring och alla insprugna pengar under leasingperioden tillfaller leasingtagarna.

Läs och skicka in köpanbud till Easy KB.

Länk till Expelled på travsport.se